Başkan Mehmet KAYTANBIYIK’dan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı

8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ ANISINA .!!!
Ana başımıza taçtır
Her derdimize ilaçtır
Bir evlat mürşit olsa da
Yine anaya muhtaçtır

Bizler Alevi İslam inancına, yoluna gönül vermiş insanlar kadınını baş tacı yapar; dinsel ve toplumsal hayatta kadın eşinin hep yanındadır ve aynı statüye sahiptir. Hatice analar, Fatıma analar, kadıncık analara erkek gibi hatta erkekten daha çok değer verilmişse bizler de bu yola gönül verdiysek, bizler de kadınlarımıza saygınlığını her alanda vermeliyiz. Bilmeliyiz ki kadınına değer veren, ona her alanda sahip çıkan saygınlığını veren toplumlar aydınlanma yolunda büyük başarı elde ederler. Pir Hacı Bektaş Veli, kadınına değer veren toplumların gelişeceğini 1200 yıllarda görmüş ve mesaj vermiştir.

Pir ne diyor;
‘‘Kadınlarınızı okutunuz. Çünkü bir erkeği okutursanız, bir ferdi aydınlatmış olursunuz; oysa bir kadını okutursanız, bir toplumu aydınlatmış olursunuz.’’
Kadınımızın değeri ortadadır. Kadınımıza değer verdikçe, onları yücelttikçe onlar toplumuna birer ışık olacaktır. Kadınlar ışıktır, ışığa yaklaştıkça gölge büyür. Gelin hep birlikte gölgemizi büyütelim.

Kadın: Şeriatta kadındır. Tarikatta Anadır. Marifette dünyadır. Hakikatte yer ve göktür.Adınıza atfedilen 8 Mart dünya kadınlar gününüz bir gün ile sınırlanmaması Dilek’lerimle gününüzü kutluyorum.

Yönetim kurulu adına
Mehmet Kaytanbıyık